Placinte si Rulade

Plăcintă rapidă cu piept de pui – o gustare fabuloasă, ce vă salvează din orice situație!

 

 

Plăcintă rapidă cu piept de pui – o gustare fabuloasă, ce vă salvează din orice situație!

 

Vă prezentăm rețeta unei caserole deosebit de delicioase cu carne de pui și brânză topită. Încercați să o pregătiți doar o singură dată și aceasta va deveni unul din cele mai preferate feluri de mâncare. Obțineți nu doar un aperitiv sățios, ci și deosebit de aromat și aspectuos. Acesta este perfect atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare.

 

Ingrediente:

-5 lipii subțiri

-500 g piept de pui fiert (sau șuncă)

-2 cepe

-2 pachețele de brânză topită

-4 ouă

-3 linguri de maioneză (sau maioneză de casă)

-1 lingură de ketchup

-2 linguri de ulei vegetal rafinat

-sare

 

Mod de preparare:

1. Spălați pieptul de pui și aranjați-l într-o cratiță cu apă și puțină sare. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Fierbeți carnea timp de 15 minute, până va fi gata.

2. Lăsați carnea să se răcească (în supă). Tăiați-o pai subțire.

3. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele, cât mai subțire.

4. Turnați uleiul într-o tigaie încinsă. Prăjiți ceapa până aceasta se va rumeni puțin.

5. Dați brânza topită la congelator pentru 15 minute. Scoateți-o din congelator și dați-o prin răzătoarea (într-un tempou mai rapid).

6. Pregătiți umplutura: într-un bol, amestecați carnea de pui cu ceapa prăjită (la temperatura camerei) și brânza rasă. Gustați. Umplutura nu trebuie să fie prea sărată.

7. Ungeți o formă de copt cu ulei vegetal.

8. Tăiați o lipie de-a lungul, în două părți egale. Așezați o jumătate de lipie în forma de copt astfel, încât capetele opuse a acesteia să rămână în exterior.

9. Tăiați celelalte lipii în 4 părți. Aranjați pe marginea fiecărei lipii o porție de umplutură și rulați-o.

10. Aranjați ruladele obținute în forma de copt (pe lipia deja așezată) cât mai dens.

11. Pregătiți sosul: bateți ouăle cu maioneza, până obțineți o masă omogenă. Turnați sosul obținut în forma de copt. Străduiți-vă să acoperiți ruladele cu sos cât mai uniform.

12. Acoperiți ruladele cu capetele primei lipii. Dacă lipia este mai lată decât forma de copt, tăiați-o cu ajutorul unui foarfece de bucătărie.

13. Amestecați 1 lingură de maioneză cu 1 lingură de ketchup. Ungeți lipia de deasupra cu amestecul obținut.

14. Dați forma la cuptorul bine preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

15. Lăsați caserola să se răcească puțin, apoi tăiați-o porții de mărimea dorită.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul