Oamenii de știință sugerează că au existat popoare antice care considerau sfecla ca o zeitate. Faptul este că această mică legumă cu rădăcină violetă ar putea vindeca boli interne foarte severe.
Din acest motiv, sfecla este un produs valoros pentru oameni de mult timp. Leguma nu a fost consumată, folosită doar în scopuri de tratament.
Acum sfecla are și multe proprietăți benefice. Pe lângă un set mare de vitamine, sfecla previne formarea celulelor canceroase în sânge și îndepărtează pietrele la rinichi.
Nu neglijați sfecla în dieta dumneavoastră. Vă vom spune cum să pregătiți o salată delicioasă din sfeclă.
Ingrediente:
- Sfecla – 2 buc.;
- Conserve de porumb – 250 g;
- Usturoi – 1 catel;
- Pătrunjel – câteva crenguțe;
- Ceapă verde – o grămadă;
- suc de lamaie – 3 linguri;
- coriandru măcinat – 1/2 linguriță;
- Sare – ⅓ linguriță;
- Ulei vegetal – 3 linguri.
Mod de preparare:
Măcinați sfecla decojită și prefiartă folosind tăietoarele mari ale unei răzătoare. Puneți porumbul într-un castron cu sfecla și îndepărtați orice lichid în prealabil.
Se toaca marunt patrunjelul si ceapa verde si se adauga la restul ingredientelor pentru salata. Treceți un cățel de usturoi printr-o presă și adăugați în vas.
Sărați salata, adăugați coriandru măcinat, condimentați cu suc de lămâie și ulei vegetal, amestecați bine ingredientele.
Această salată se dovedește a fi neobișnuită din cauza aromelor contrastante.
Dacă doriți, puteți adăuga piper negru măcinat în vas.
Pofta buna!