Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de tort mousse de ciocolată, care este extraordinar de bun, foarte gingaș și se topește în gură. Tortul se prepară fără făină, de aceea are puține calorii și nu conține gluten! Acest desert este extrem de gustos, este ideal pentru cei care vor să-și mențină silueta. Savurați-l cu plăcere, este magnific!
Ingrediente:
200 g | Ciocolată neagră |
30 g | Pudra de cacao |
7 linguri | Apă caldă |
500 ml | Lapte |
400 ml | Frișcă lichidă 33% |
60 g | Zahăr |
100 g | Lapte condensat |
16 g | Gelatină |
80 ml | Apă |
Decor
1 lingură | Pudra de cacao |
Mod de preparare:
- Amestecați pudra de cacao cu apa fierbinte până obțineți o pastă. Puneți la fiert laptele, adăugați frișca lichidă, zahărul, laptele condensat, amestecați bine și aduceți la punctul de fierbere.
- Apoi adăugați pasta de cacao și amestecați bine. Apoi ciocolata mărunțită și amestecați până se topește și luați de pe foc. Adăugați gelatina hidratată în 80 ml de apă și amestecați.
- Transferați compoziția de lapte cu cacao într-un bol și-l dați la rece pentru minim 30 de minute, amestecând periodic.
- Turnați amestecul într-o tavă cu dimensiunile (18×7×5 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați la rece peste noapte.
- Scoateți tortul mousse de ciocolată pe un platou și îl presărați cu cacao.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros.TV