Panificatie

Cea mai gustoasă Focaccia cu mozzarella – Aluat deosebit, gust deosebit

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 25 g zahăr
  • 2 ouă
  • 300 ml lapte
  • 5 g drojdie
  • 80 g unt
  • 200 g mozzarella
  • sare

 

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm 250 ml de lapte (la temperatura camerei). Adăugăm zahărul, drojdia și amestecăm. Separat, batem un ou spumă, apoi îl adăugăm în compoziție.

2. Adăugăm făina cernută și frământăm aluatul. Adăugăm untul la temperatura camerei și frământăm bine până la omogenizare.

3. Lăsăm aluatul la crescut, într-un loc călduț, până când se dublează în volum…

4. Între timp, tăiem mozzarella felii subțiri.

5. Acoperim o tavă rotundă cu hârtie de copt. Așezăm aluatul în tava de copt și îl întindem pe toată suprafața. Cu ajutorul unui cuțit, facem câteva tăieturi pe aluat. Așezăm bucățile de mozzarella în tăieturile respective – după cum se vede în imaginile de mai jos…

Acoperim tava cu o bucată de folie alimentară și lăsăm aluatul la crescut.

5. Batem un ou cu 2 linguri de lapte și puțină sare. Tapetăm aluatul cu amestecul de ou și coacem la temperatura de 200 de grade Celsius, timp de 15 minute.

 

 Poftă bună!

 

Sursa