Panificatie

Emisfere de ciocolata delicioase cu crema de caramel, arahide si fursecuri

 

 

Emisfere de ciocolata delicioase cu crema de caramel, arahide si fursecuri

 

Ingediente:

crema de caramel:

  • 200 g zahăr
  • 1 lingurita miere
  • 250 g smantana fierbinte pentru frisca (33%)
  • 75 g unt

alte:

  • 200 g ciocolata neagra topita
  • 100 g alune (pentru presarat)
  • 200 g biscuiti

 decor:

  • arahide măcinate sau mărunțite
  • ciocolata topita (dupa gust)

 

 Mod de preparare:

1. Prepararea cremei de caramel

Se toarnă zahărul într-o cratiță și se încălzește la foc mic până se caramelizează la o culoare maro auriu.

Adăugați miere și amestecați.

Apoi, amestecand continuu, adaugam smantana fierbinte si la final untul. Se amestecă până când crema devine omogenă.

Se toarnă într-un bol, se lasă să se răcească și se bate scurt. Pune la congelator pentru 40 de minute sau la frigider pentru 8 ore.

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

2. Pregătirea emisferelor de ciocolată

Topiți ciocolata într-o baie de apă sau la cuptorul cu microunde. Folosind o lingură, întindeți-o în forme semisferice de silicon.

Se face un strat subtire si se lasa la frigider 15 minute.

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

3. Umplerea emisferelor

Bateți crema de caramel răcită până devine omogenă și pufoasă.

Întindeți o parte din smântână în fiecare emisferă de ciocolată, stropiți cu alune mărunțite, apoi adăugați un alt strat de smântână.

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

4. Terminarea desertului

Acoperiți fiecare emisferă cu un biscuit și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru cel puțin 2 ore.

Apoi scoateți cu grijă din forme.

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

5. Servirea și decorarea

Se decorează după dorință cu ciocolată topită și alune măcinate. Serviți cu eleganță și gust deosebit.

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

Emisfere de ciocolată cu cremă de caramel, alune și prăjituri: delicioase!

 

Pofta buna!

 

 Sursa