Ingrediente:
pentru umplutura:
1 cutie mix mexican Bonduelle
2-3 cartofi fierti
100 gr sunca presata taiata juliene
maioneza din doua galbenusuri
3-4 castraveciori in otet
2 gogosari in otet
putin piper
o ceapa
2 linguri zeama de lamaie
pentru aluatul de clatite:
1/2 praf de copt
3 oua
1 praf de sare
o lingura ulei
1 1/2 cana faina
o cana apa minerala
Mod de preparare:
Mai intai facem aluatul pentru clatite .Batem bine 3 oua cu un praf de sare si o lingura de ulei .Adaugam treptat apa si faina amestecata cu praful de copt .Trebuie sa rezulte o compozitie mai groasa decat la clatitele obisnuite .
Le coacem in tigaie pe ambele parti si le lasam la racit .
In acest timp ,tocam cartofii fierti cubulete ,ceapa o taiem solzisori .
Facem maioneza din doua galbenusuri ,adaugand la final zeama de lamaie .
Amestecam cartofii cubulete ,cu ceapa solzisori ,sunculita presata , gogosarii si castraveciorii in otet cubulete ,mixul mexican si la sfarsit cu maioneza pe care o amestecam pana se omogenizeaza totul .Se potriveste de sare si piper .
Umplem clatitele reci cu aceasta combinatie ,care este extraordinar de delicioasa .
Pofta buna !