Astăzi vă invităm să încercați una dintre cele mai simple și rapide rețete de compot pentru iarnă. Compotul iese super aromat și delicios, moderat de dulce, cu o intensă savoare de piersici și portocală. Un produs sută la sută natural, care te va face să uiți pentru totdeauna de sucurile din comerț!
Ingrediente:
– 2 mere
– 2 piersici
– struguri (o mână)
– 3-4 felii de portocală
– 300 g de zahăr
Mod de preparare:
1. Spălați bine fructele.
2. Tăiați piersicile și merele felii, iar portocalele – rondele.
3. Puneți fructele în borcane.
4. Adăugați apă clocotită și lăsați-le 10 minute.
5. Scurgeți apa într-o cratiță, adăugați zahărul și puneți la foc.
6. Aduceți la punctul de fierbere și fierbeți încă 5-7 minute.
7. Turnați siropul fierbinte în borcanele cu fructe, puneți capacele și înfiletați-le bine.
8. Puteți înlocui piersicile cu nectarine sau caise. La dorință, puteți adaugă câte o felie de lămâie.
Poftă bună!