Checuri

Chec cu mălai și banane – un desert delicios de post

 

 

Chec cu mălai și banane – un desert delicios de post

Vă invităm cu mare drag să încercați această minunată rețetă de chec delicios de post. Se prepară foarte simplu și ușor, iar gustul este inconfundabil de aromat și savuros. Adunați-vă familia la un ceai cald cu chec dulce de banane și mălai!

 

Ingrediente:

-1 pahar de mălai fin

-1 pahar de făină

-0.5 pahar de ulei

-0.5 linguriță de bicarbonat de sodiu

-o priză de sare

-zahăr vanilat

-0.5 pahar de zahăr

-2 banane

-1 pahar de suc de fructe

 

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

2. Curățați bananele (coapte bine) și pisați-le cu presa de cartofi.

3. Amestecați piureul de banane cu bicarbonatul, sarea, zahărul vanilat, zahărul, făina și mălaiul.

4. Adăugați uleiul și sucul de fructe. Amestecați bine până obțineți o masă omogenă.

5. Lăsați aluatul 30 de minute (să se umfle un pic mălaiul).

6. Ungeți forma de chec cu unt și presărați-o cu făină.

7. Turnați aluatul în formă, nivelând uniform pe toată suprafața.

8. Dați checul la cuptor, pe treapta de mijloc și coaceți până se rumenește frumos, aproximativ 30 de minute.

9. Checul este gata! Savurați cu plăcere!

 

Poftă bună!