Ingrediente:
Astazi facem deseeert fara coacere! Rulada de biscuiti cu crema de frisca si capsuni: un desert rapid, ce nu necesita coacere si nici timp prea mult pentru preparare. Rulada de biscuiti este foarte gustoasa si aspectuoasa, ideala pentru cei care iubesc frisca si capsunile, pentru cei ca mine.
blat:
- 300g biscuiti simpli sau de oricare tip aveti la indemana
- 100g nuca macinata
- 30g cacao sau pulbere de roscove
- 100ml lapte
- 100g ciocolata cu lapte sau neagra
- 50g unt
crema:
- 500ml smantana lichida pentru frisca cu peste 30%grasime
- 200g crema de branza mascarpone
- 2 linguri cu varf de zahar pudra (50g)
- Aproximativimativ 250g de capsuni sanatoase si bine coapte pentru interiorul ruladei
decor:
- 50g nuca
- 100g ciocolata cu lapte
- 50ml smantana lichida pentru frisca.
Mod de preparare:
Veti vedea ce usor se pregateste. Intai punem intr-o craticioara laptele, ciocolata si untul apoi mergem cu craticioara pe foc mic pana se topesc si se formeaza un amestec omogen. Lasam craticioara deoparte sa se racoreasca amestecul.
Intre timp maruntim biscuitii. Fie ca o facem cu un robot sau presati cu sucitorul. Cu robotul doar ne miscam mai rapid si terminam mai repede, ca nu influenteaza gustul sau aspectul, nicicum!
Cand avem pulberea de biscuiti gata, adaugam nuca macinata, cacaoa sau pulberea de roscove si amestecam bine cu totul pentru a se desface bulgarasii. Biscuitii sunt suficient de dulci asa ca nu voi mai adauga zahar in acest blat. Daca voi va doriti mai dulce, puteti adauga.
Peste amestecul de pulberi, turnam tot lichidul caldut si o lingura de esenta de rom (facultativ) si amestecam bine bine pana se formeaza un aluat destul de vartos dar care poate fi modelat. Cel mai simplu este de framantat direct cu mana. Daca aluatul este sfaramicios, mai putei adauga 1-2 linguri cu lapte iar daca este prea moale mai adaugati biscuiti. Lasam deoparte si trecem la crema.
Si crema se face in 2 timpi si 3 miscari: punem intr-un bol inalt, smantana lichida, mascarponele si zaharul. si mixam pentru 2-3 minute pana se formeaza o spuma ferma si lucioasa. Sia sata-i tot. gata si crema. Acum trecem la asamblat rulada.
Punem pe masa o foaie de copt si rasturnam pe mijlocul ei amestecul de biscuiti. Strangem totul intr-o bila. Punem deasupra o alta foaie de copt si presam usor cu sucitorul pana intindem intr-o foaie. Dupa ce s-a aplatizat, putem indeparta foaia de copt de desupra. II dam o forma dreptunghiulara foii de blat cu o inattime de 0,5 cm.
Cand suntem multumiti de aspectul foii, punem deasupra crema de frisca. O intindem uniform pe toata suprafata. Apoi, in dreptul laturii de jos, insiram capsuni una langa alta, pe 2 randuri. Acum rulam, ajutandu-ne de foaia de copt, pana la capat. Presam usor pe toata suprafata ruladei. O putem infasura, strans si in folie alimentara. Punem rulada la frigider pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Pregatim glazura: Punem intr-o craticioara smantana lichida si ciocolata. Mergem cu craticoara pe foc mic pana se topeste ciocolata si se formeaza o crema fluida.
Aducem rulada din frigider si indepartam folia si hartia de copt. Taiem si indepartam capetele. Punem rulada pe un gratar asezat deasupra unei tavi. Apoi turnam glazura pe toata lungimea ruladei si o intindem uniform pe toata suprafata. Ornam cu capsuni insiruite. Si gataaaa! Putem trece la degustare!.
Folosim un cutit cu lama subtire si taiem felii de cel putin un deget grosime. Daca va ramane, o putem congela si la nevoie o decongelam peste noapte in frigider.
Serviti-o neaparat rece si bucurati-va de un super desert. Gustos, aromat si fara coacere!
Pofta buna!