Clatite si Gogosi

Langosi cu branza telemea

 

 

 

 

Ingrediente: 

  • 700 g de faina alba
  • 1 cana de apa calduta
  • 35 g de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 200 g de branza telemea
  • 1-2 oua
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare: 

Se dizolva drojdia cu putin zahar sau apa calduta. Se pune faina intr-un vas, se face o gropita la mijloc si se asaza drojdia in ea. Se acopera cu putina faina si se lasa la crescut pana cand creste drojdia (maiaua). Se adauga in faina sare, un pic de ulei si apa calduta, se amesteca bine si se framanta pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se acopera si se lasa la crescut intr-un loc calduros. Dupa ce a crescut, se taie aluatul in bucati, se modeleaza niste bile care se lasa la crescut pe blatul de lucru presarat cu faina.
Intr-un castron se rade branza si se amesteca cu oul batut. Dupa ce si-au marit volumul bilele din aluat, se intind cu vergeaua usor, se adauga o lingura din branza cu ou la mijloc, se aduc marginile deasupra ca sa se lipeasca una de alta formandu-se branzoaica. Se apasa marginile cu furculita ca sa se lipeasca si sa nu se desprinda in timpul prajirii. Branzoaicele obtinute se mai lasa la crescut 10 minute pe blatul presarat cu faina.
Se pune o tigaie cu ulei la incins, se scutura branzoaicele de surprusul de faina si se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti.

Branzoaice de casa, o reteta de branzoaice pufoase umplute cu branza, o gustare pe care o mananci oricand cu placere. Se servesc fiebinti dar sunt foarte bune si reci. Se pot unge cu gem si se pot servi cu o cana de lapte cald sau iaurt.

 

Pofta buna !

 

Imagini pentru reteta branzoaice

 

Sursa: Preparatedevis.ro