Ingrediente:
Un cozonac cu nuca si un cozonac cu rahat
700 ml lapte,
3 plicuri budinca de frisca,
8 linguri de zahar,
300 ml frisca
Decor:
300 ml frisca,
100 ciocolata
Sirop:
750 ml apa,
150 gr zahar,
1 esenta de rom
Mod de preparare
Cozonacul ramas de la sarbatori se poate folosi pentru a face un tort foarte bun.
Cozonacul se taie in felii de 1,5 cm.
Crema: Budinca preparata si racita se mixeaza cu frisca.
Intr-o forma rotunda sau o cratita se pune foile alimentara,aseazm un rand de felii de cozonac cu nuca,se insiropeaza, se pune un strat de crema,alt rand de felii de cozonac cu rahat care se insiropeaza peste care se pune alt strat de crema. Punem si ultimul rand de felii de cozonac cu nuca si-l insiropam. Acoperim cu folia alimentara si lasam la rece cel putin doua ore.
Rastunam si decoram apoi cu frisca peste care punem ciocolata rasa.
Pofta buna!
Sursa:la vera in bucatarie