Ingrediente :
• biscuiti simplii(cantitatea difera in functie de tava…au am avut 3 straturi de biscuiti)
• 1 kg mere
• 200 gr zahar
• 1 budinca vanilie
• scortisoara
• 300ml apa
Mod de preparare:
Curatam merele si le dam pe razatoare.Le punem apoi la foc intr-o cratita impreuna cu zaharul (zaharul il puteti pune dupa gust), apa si scortisoara dupa gust.
Cand merele incep sa-si lase zeama adaugam praful de budinca dizolvat in putina apa si fierbem pana se ingroasa.
Asezam intr-o tava(20*30) in care am pus folie alimentara sau hartie de copt un rand de biscuiti. Turnam deasupra compozitia fierbinte de mere, asezam iarasi un rand de biscuiti ,apoi restul de compozitie si deasupra biscuiti din nou. Am acoperit-o cu folia alimentara pa care am pus-o in vas si cu un prosop ca sa se inmoaie si biscuitii de deasupra.
Dam la rece pentru cel putin doua trei ore(eu am lasat-o de seara pana dimineata) apoi rasturnam compozitia pe un platou. Am ornat prajitura cu scortisoara, cacao si zahar pudra.
Este o reteta de post delicioasa.
Pofta buna!
Sursa :scn Cuisine