Ingrediente:
300 ml supă
10 g gelatină instant
1 pui întreg
4 căței usturoi
1 lingură suc de sfeclă
boia și piper, după gust
Ingrediente pentru supă:
1 morcov
1 ceapă
8 boabe piper
2 frunze dafin
sare, după gust
Mod de preparare:
Într-o cratiță încăpătoare, punem apă la fiert.
Fierbem la foc mediu, îndepărtând spuma care se formează deasupra apei, până carnea va fi gata.
Între timp, radem sfecla cu răzătoarea mică într-un bol, apoi stoarcem o lingură de suc.
Dizolvăm gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în 300 ml supă și o topim.
Când carnea este gata, o scoatem din apă și o separăm de oase. Punem carnea într-un vas înalt.
Amestecăm carnea cu usturoiul pisat, cu piper, boia și condimentele preferate.
Turnăm peste carne o linguriță de suc de sfeclă și gelatina. Pasăm tot cu blender-ul vertical, până obținem o compoziție omogenă. Potrivim de sare.
Pregătim o sticlă de plastic curată, tăiem partea superioară, apoi transferăm compoziția în sticlă, apăsând ușor. Punem sticla la frigider pentru o noapte.
A doua zi, scoatem sticla din frigider, scoatem parizerul din sticlă și servim.
Perfect pentru micul dejun, servit cu muștar, hrean și/sau roșii.
Poftă mare!