Dacă ești în pană de idei în bucătărie, bărcuțele din dovlecei cu o umplutură savuroasă din bacon prăjit cu ceapă și cartofi, înnobilate cu ouă și presărate cu mozzarela sunt perfecte în astfel de situații. Bărcuțele din dovlecei pot fi pregătite foarte ușor și nu necesită foarte multe ingrediente. De altfel, sunt perfecte pentru un început de toamnă superb.
Ingrediente:
4 bucăți | Dovlecei |
1 bucată | Ceapă |
200 g | Bacon |
1 bucată | Cartofi |
50 ml | Ulei pentru prăjit |
10 g | Verdeață |
8 bucăți | Ouă |
200 g | Mozzarella |
Mod de preparare:
- Tăiați (pe orizontală) partea de sus a fiecărui dovlecel, astfel încât să puteți scoate pulpa din interior cu ajutorul unui cuțit sau lingură.
- Rumeniți ceapa împreună cu baconul într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați cartoful tăiat cubulețe. Lăsați să se prăjească timp de 3-5 min și apoi luați de pe foc. Puneți câte 2-3 linguri din umplutura cu bacon în fiecare dovlecel curățit de miez. Puneți câte 2 ouă în fiecare dovlecel, peste umplutură. Apoi presărați deasupra mozzarella. Dați dovleceii umpluți la cuptor pentru 30 min la 180C°.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!