Desert

A fost votată ca “Cea mai bună prajitură din lume!”

 

 

 

 

Cu ceva timp în urmă, această prăjitură a fost votată prăjitura națională a Norvegiei, sub denumirea de verdens beste – cea mai bună din lume. Și după ce o veți face și o veți gusta, punem pariu că veți fi de acord cu această denumire.

 

Ingrediente:

1 pachet de unt moale + alte 3 linguri
210 g zahăr tos (1 și 2/3 cești)
185 g făină
1 linguriță praf de copt
80 ml lapte
5 ouă mari (separate)
35 g migdale “feliate”
350 g smântână lichidă
1 esență de vanilie

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare, cu un grilaj poziționat fix la mijloc. Pune într-o tavă care nu lipește hârtie pergament.

Bate untul (deja aflat la temperatura camerei) cu 2/3 ceașcă de zahăr pentru aproximativ 3 minute până obții un rezultat ușor și cremos. Adaugă făina și praful de copt, amestecând totul bine la viteza mică a mixerului.

Află și:  O rețetă rapidă, sănătoasă și delicioasă! Uite cum faci cele mai bune Vinete cu Ciuperci și Brânză la Cuptor

Adaugă și gălbenușurile și laptele, amestecâdn cu mixerul până se omogenizează. Toarnă aluatul obținut în tava tapetată.

Într-un bol separat bate albușurile cu restul de zahăr până obții o compoziție ca pentru bezea. Întinde rezultatul peste aluatul din tavă. Presară deasupra migdalele.

Dă la cuptor pentru 30-35 de minute – sau până când observi că bezeaua de deasupra e ușor copt și umflat. Lasă la răcit. Transferă prăjitura pe un fund de lemn.

Când s-a răcit, într-un vas mediu bate smântâna pentru gătit cu esența de vanilie, timp de 3-4 minute. Taie prăjitura pe jumătate, transversal, cu un cuțit zimțat.

Pune una dintre jumătăți pe o tavă de servit, acoperă cu frișcă și pune și cealaltă jumătate deasupra – cu bezeaua în sus.

Lasă prăjitura la frigder 1 oră înainte de servit.

 

Pofta buna!

 

Sursa: PentruEa