Ingrediente:
- 600 ml lapte proaspăt
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de amidon
- 1 pachet zahar vanilat (10 g)
- 300 ml smamtana
- 100 g zahar pudra
- biscuiti la alegere (unt sau simpli)
- putin lapte pentru scufundarea biscuitilor
- ciocolata rasa pentru decor
Mod de preparare:
Adăugați zahărul, zahărul vanilat și amidonul în lapte, apoi amestecați bine pentru a evita cocoloașele. Se aduce la fierbere la foc mediu si se amesteca constant pana ajunge la consistenta dorita.
Se toarnă crema fiartă într-un alt recipient pentru a se răci mai ușor și se acoperă cu folie de plastic pentru a preveni formarea crustei. Când se răcește la temperatura camerei, începem să pregătim crema.
Turnați crema de smantana rece într-un castron adânc și bateți-o cu un mixer până se formează frisca groasă. Dacă nu este suficient de dulce pentru tine, adaugă o lingură sau două de zahăr pudră în timp ce se bate.
Bateți smântâna răcită până devine spumoasă cu un mixer.
Adăugați jumătate din frișcă în frișcă, apoi bateți-le împreună cu un mixer pentru a omogeniza. Apoi, întregul amestec se toarnă în frișca rămasă (a doua jumătate), dar de data aceasta nu se bate cu mixerul, ci cu o lingură sau o spatulă.
Crema trebuie să fie netedă și mătăsoasă, dar și spumoasă și aerisită. Combinați cele două amestecuri cu mișcări lente. Apoi, intr-un vas adanc de marime medie, aranjati pe fund biscuitii inmuiati scurt in lapte.
Întindeți o treime din cremă uniform peste biscuiți, neteziți-o, apoi puneți un al doilea rând de biscuiți, de asemenea, înmuiați pentru scurt timp în lapte. Repetați procesul până când materialul se epuizează.
Ar trebui să obțineți trei rânduri de biscuiți și trei rânduri de cremă. Terminați cu friscă și presărați deasupra ciocolată rasă. Răciți bine prăjitura la frigider timp de 5-6 ore înainte de servire.
Dacă bagi desertul la congelator pentru câteva ore, obții prăjitura perfectă cu înghețată de vară!
Pofta buna !