Ingrediente:
Crema:
- 5 ouă
- 1,5 l lapte proaspăt
- 100 g amidon
- 180 g zahăr pudră
- 50 g unt topit sau margarina
- 220 g ciocolată
- 400 g banane (3 banane)
Altele:
- 300 g biscotti, piscoturi
- 200 ml lapte pentru scufundare
- 50 g ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Biscuiții sunt scufundați pentru scurt timp în lapte proaspăt la temperatura camerei și așezați unul lângă altul într-o tavă de 20×20 cm (sau aproximativ).
Pentru primul rând, veți avea nevoie de 16 biscuiți, aranjați în două rânduri de câte 8.
Curățați bananele și tăiați-le rondele de aproximativ aceeași grosime. Aranjați bananele strâns pe fursecuri, o rondea lângă cealaltă.
Spargeți 5 ouă într-un castron adânc și bateți-le cu o tel de bucătărie.


Într-un alt bol, amestecați amidonul și zahărul pudră, apoi adăugați-le în ouăle bătute. Se amestecă până se omogenizează ingredientele, apoi se adaugă 50 g de unt topit.
Continuați să amestecați puțin până când uleiul este absorbit.
Se toarnă întregul conținut în 1,5 litri de lapte și se amestecă. Pune cratița la foc mediu-mic și amestecă constant până când fierbe și se îngroașă.
Se lasa apoi deoparte si cat este inca fierbinte se adauga 220 g de ciocolata neagra, rupta cubulete.
Se amestecă până se topește și se omogenizează. Se toarnă jumătate din smântâna caldă peste banane și biscuiți.
Întindeți uniform și nivelați. Deasupra mai punem un rand de biscuiti, inmuiati si ei putin in lapte. Aranjați deasupra felii de banană și turnați peste a doua jumătate de cremă.
Se netezește și se lasă prăjitura la frigider timp de o oră să se răcească și să se întărească.
Apoi scoateți cu grijă inelul și radeți deasupra 50 g ciocolată cu lapte sau decorați după dorință.
Pofta buna!