Clatite si Gogosi

Această plăcintă savuroasă se prepară într-o tigaie. Și conține un ingredient secret

 

 

Această plăcintă savuroasă se prepară într-o tigaie. Și conține un ingredient secret

 

Placinta savuroasa nu trebuie sa fie doar traditionala. Există și diverse variante alternative. Cel facut in tigaie este unul dintre ele. Aruncă o privire la rețetă, care te ghidează prin întregul proces de preparare a acestui fel de mâncare dulce neconvențional. Datorită unui ingredient secret, prăjitura sărată este pufoasă și, datorită procesului unic, nu va trebui să porniți cuptorul.

 

Ingrediente:

  • 200 ml de chefir
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță de apă
  • 1 lingurita de zahar
  • 20 ml ulei
  • 400 g de făină
  • 50 g de unt

Aveți nevoie și de o umplutură. Pentru prima dată, vă recomandăm să folosiți 300 g de brânză preferată. Când veți face o plăcintă savuroasă în viitor, puteți improviza cu umplutura după cum doriți.

 

Mod de preparare: 

1.Pregătiți aluatul: turnați chefirul într-un bol adânc. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați foarte bine.

2.Adăugați sarea, zahărul, oul și uleiul. Amestecați până la omogenizare cu telul.

3.Adăugați treptat făina cernută. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi transferați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l bine cu mâinile. El trebuie să fie omogen, moale și nelipicios.

4.Divizați aluatul obținut în 4 părți egale. Modelați-le sub formă de biluțe, după care acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 15-20 minute.

5.Pregătiți umplutura: dați cașcavalul sau brânza prin răzătoarea mare. Adăugați oul și sare, piper negru măcinat după gust. Amestecați foarte bine.

6.Divizați umplutura în 4 părți aproximativ egale.

7.Modelați turtele: lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți puțin fiecare biluță de aluat cu mâinile, ca să o transformați într-o turtiță rotundă și groasă.

8.Puneți o parte de umplutură în mijlocul ei.

9.Apoi adunați-i și lipiți-i foarte bine marginile, acoperind complet umplutura.

10.Întoarceți-o cu „cusătura” în jos și aplatizați-o cu mâinile până se va transforma într-o turtă rotundă, cu grosimea de circa 1 cm.

11.Prăjiți turta pe tigaia uscată, pe foc moderat, sub capac, până se va rumeni, întorcându-o de câteva ori de pe o parte pe alta.

12.Puneți-o pe o farfurie și, cât este fierbinte, ungeți-o cu unt moale sau ghee, folosind pensula de silicon.

13.Procedând similar, modelați și prăjiți celelalte turte.

14.Serviți-le cu multă plăcere!

 

Poftă bună!

 

 Sursa