Remedii naturiste

Această plantă a fost folosită de strămoșii noștri atât ca aliment cât și ca medicament

 

 

 

 

Copil fiind, pot spune ca eram fascinata de papadie. Adoram sa imi fac coronite din ea sau pur si simplu sa o suflu pentru a-mi putea pune o dorinta. Cum dorinta mea principala era sa fiu sanatoasa, mi-am dat seama acum, matura fiind, ca ea chiar ma poate ajuta sa imi indeplinesc aceasta dorinta.

Iata care sunt preparatele la care putem adauga papdie.

1. Radacina de papadie inlocuieste ceaiul si cafeaua

Dupa ce am curatat bine papadia, trebuie sa o punem la fiert, in apa sarata, timp de 5-6 minute, dupa care o lasam la uscat. Cu ajutorul radacinii uscate, putem prepara o bautura delicioasa, ce inlocuieste cu brio ceaiul sau cafeaua.

2. Florile galbene ale papadiei ne servesc drept dulceata

Florile galbene ale papadiei pot fi si ele folosite la prepararea dulcetii. Pentru a prepara o dulceata delicioasa, trebuie sa adunati in jur de 400 de flori de papadie, pe care le veti lasa in apa rece, timp de o zi. Dupa ce le-ati spalat bine, florile trebuie amestecate cu o lingura de sare de lamaie sau cu doua lamai, taiate marunt (cu tot cu coaja).

Turnati amestecul obtinut, intr-un vas de 0.5 litri plin cu apa clocotita. Lasati la fiert, timp de 15 minute. Amestecul obtinut se lasa la racit, dupa care se strecoara. Adaugati 1 kg de zahar, dupa care mai fierbeti o data, de data aceasta pana obtineti o zeama de dulceata asemanatoare ca densitate si gust mierii de albine.

3. Nectar din papadie

Intr-un borcan de 3 litri, puneti straturi alternative de flori de papadie si zahar tos. Tasati foarte bine, pana cand intreaga masa devine compacta iar aerul este eliminat complet. Produsul obtinut va fi sub forma unui lichid brun, cu gust de zahar ars. Acest nectar va poate ajuta sa indulciti ceaiul sau cafeaua.

Acest articol mi-a facut deja pofta de dulceata… o preparam impreuna?

 

Sursa: Pentrusuflet