Placinte si Rulade

Această ruladă de mac este atât de cremoasă, care se împerechează perfect cu aroma minunată a semințelor de mac. Arată foarte decorativ si o poti face oricand, este gata in 15 minute

 

 

Această ruladă de mac este atât de cremoasă, care se împerechează perfect cu aroma minunată a semințelor de mac. Arată foarte decorativ si il poti face oricand, este gata in 15 minute

 

Ingrediente:

 12 ouă (separați albușurile de gălbenușuri),

200 g zahăr,

3 linguri pline de făină universală tip 400,

1 plic praf de copt,

200 g semințe de mac.

Crma:

150 g zahar,

2 plicuri zahar vanilat,

9 linguri agent de ingrosare,

700 ml lapte,

100 g ciocolata alba,

200 g margarina sau unt.

 

Mod de preparare:

Separam ouale si albusurile, care trebuie sa fie la temperatura camerei. Prin urmare, se lasă să stea cu cel puțin 1 oră înainte. Începeți să bateți albușurile cu un mixer, crescând treptat viteza mixerului.

Adăugați treptat 200 g de zahăr în spuma de albuș și bateți până obțineți vârfuri ferme de albuș care nu vor cădea când întoarceți vasul cu susul în jos.

Adăugați în friscă făina, praful de copt și 200 g de semințe de mac. Apoi, continuați să amestecați ingredientele cu o lingură sau o spatulă, niciodată cu un mixer, deoarece friscă se va aplatiza.

Se toarnă amestecul într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se netezește. Coaceți crusta la 180 de grade timp de 15-20 de minute, în funcție de puterea cuptorului.

Dupa copt, lasam crusta sa se raceasca timp de 3 minute, apoi cat este inca calda, inveliti-o intr-o rola folosind o carpa umeda si lasati-o sa se raceasca complet.

Bateți gălbenușurile cu mixerul, apoi adăugați 150 g zahăr și amestecați bine.

Adăugați 2 plicuri de zahăr vanilat și 9 linguri pline de agent de îngroșare și încorporați într-un amestec omogen.

Se diluează amestecul cu 150-200 ml lapte, la temperatura camerei, iar restul de lapte se pune într-o oală pe aragaz la fiert.

Când laptele dă în clocot, se adaugă gălbenușurile și se fierbe ușor până când crema este fiartă ca budinca, amestecând continuu.

Apoi, scoateți oala de pe aragaz și adăugați 150 g de ciocolată albă.

Se amestecă până se dizolvă, apoi se lasă budinca să se răcească complet. După răcire, crema se combină cu 200 g de margarină înmuiată la temperatura camerei.

Cand  blatul si budinca s-au racit, spatele crustei este acoperit cu crema si toata crusta se ruleaza, ca si inainte.

Odată ce rulada este pregătită astfel, se lasă la frigider până se întărește frumos, apoi se servește tăind-o în bucăți mai mici.

Pofta buna!

 

 Sursa