Va vom arata un desert fantastic de simplu. Nu ai nevoie de prea mult talent pentru a face aceasta prajitura. Este foarte usor de preparat si orice invatacel se poate descurca.
Ingrediente:
-500 gr faina
-200 gr zahar tos
-200 gr untura de porc sau margarina
-un varf de sare
-1 ou
-2 linguri smantana
-1 plic praf de copt
Pentru crema
-4 linguri faina
-6 mere mari
-1.2 litri lapte
-3 plicuri budinca vanilie
-8 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu untura sau margarina, iar apoi se adauga ingredientele ramase.
Framantati bine aluatul si aveti grija ca nu cumva sa aiba o consistenta subtire. Untura face din aluat preparatul perfect. Daca nu aveti untura, puteti folosi unt.
Impartiti aluatul in jumatate, inveliti-l in folie alimentara si lasati-l in frigider timp de aproximativ o ora.
Dupa ce il scoateti din frigider, intindeti fiecare bucata de aluat cu ajutorul unui facalet. Aluatul trebuie intins foaie subtire. Asezati prima foaie de aluat intr-o tava tapetata.
Lucrati cu prudenta. In caz contrar aluatul se poate rupe.
Presarati gris pe suprafata aluatul si apoi asezati merele care au fost in prealabil spalate, curatate si taiate felii subtiri. Dupa asezarea merelor, treceti la prepararea cremei.
Puneti intr-un vas laptele, zaharul, budinca si faina. Puneti vasul pe foc si amestecati continuu pana cand crema se ingroasa. Lasati budinca sa se raceasca, iar apoi intindeti-o peste stratul de mere.
Asezati peste budinca cea de-a doua foaie de aluat si crestati-o cu ajutorul unui cutit. Introduceti preparatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de aproximativ 35 de minute. Dupa coacere puteti decora cu zahar pudra.
Pofta buna!