Desert

Acest desert este ideal pentru sărbătorile de familie, combinația dintre o crustă delicată de culoare deschisă, aluat moale de cacao și umplutură de brânză de vaci va atrage pe oricine

 

 

Acest desert este ideal pentru sărbătorile de familie, combinația dintre o crustă delicată de culoare deschisă, aluat moale de cacao și umplutură de brânză de vaci va atrage pe oricine

Ingrediente: 

Strat lumină:

  • 200 g făină semi-grunjoasă
  • 200 g zahăr tos
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri de apa
  • 3 oua intregi
  • 1 lingurita extract de vanilie (poate fi inlocuit cu zahar vanilat)
  • 1/2 plic de praf de copt

 Strat întunecat:

  • 300 g făină semi-grunjoasă
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt moale
  • 25 g cacao
  • 1 ou intreg
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 5-10 linguri de apă

Umplutură de brânză de vaci:

  • 750 g brânză de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua intregi
  • 1 lingurita extract de vanilie (poate fi inlocuit cu zahar vanilat)
  • Opțional: coajă de lămâie

 

Mod de preparare: 

1)  Strat lumină:

Turnați făina semi-grunjoasă, zahărul și praful de copt într-un bol. Amesteca totul. Se adauga ouale, uleiul, apa si extractul de vanilie (sau zaharul vanilat).

Amestecați bine toate ingredientele într-un aluat neted, care ar trebui să aibă o consistență mai lichidă.

2)  Strat întunecat:

Turnați făina semi-grunjoasă, zahărul, cacao și praful de copt într-un bol. Adăugați oul, untul înmuiat și 5-10 linguri de apă dacă este necesar.

Amesteca bine aluatul. Aluatul de cacao va fi mai gros decât aluatul ușor, așa că, dacă este necesar, diluați-l cu apă pentru a fi mai ușor de lucrat.

3) Umplutură de brânză de vaci:

Se amestecă brânza de vaci cu zahăr pudră, ouă și extract de vanilie (sau zahăr vanilat). Puteti adauga si putina coaja de lamaie rasa dupa gust.

Amestecați umplutura până la omogenizare folosind un mixer manual sau un tel.

4) Pregătire și stratificare:

Întindeți aluatul închis la culoare pe hârtie de copt de dimensiunea unei foi de copt. Transferați-l pe o tavă de copt și folosiți degetele pentru a acoperi uniform întregul fund.

Turnați umplutura de brânză de vaci pe aluatul de cacao și întindeți-o uniform cu o spatulă.

La final, adăugați aluatul ușor – turnați-l peste stratul de cheesecake și folosiți o spatulă pentru a umple toate zonele în care este vizibilă cheesecake-ul.

5) Coacerea:

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coaceti 45 de minute. Prajitura este gata cand marginile si blatul sunt aurii si o frigarui introdusa in centru iese curata.

6) Servire:

Lăsați tortul să se răcească, apoi tăiați-l în felii individuale. Puteți stropi ușor desertul cu zahăr pudră înainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 Sursa