Desert

Acest desert perfect, proaspăt, combină aroma bogată a semințelor de mac și dulceața acrisoară a prunelor cu frișcă pufoasă

 

 

„Iubește-ți copilul în orice ipostază. Cum să iubești un copil după principiile celebrului educator Janusz Korczak

 

Ingrediente:

  • 6 linguri de mac întregi
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr granulat
  • 6 linguri făină simplă
  • 1 lingurita praf de copt cu crema de tartru
  • un praf de bicarbonat de sodiu

Umplutura de prune:

  • 750 ml de prune  din compot
  • 1 pachet praf de budincă de vanilie

Frisca deasupra:

  • 300 ml (33%) smântână pentru frișcă
  • 1 pachet de  intaritor
  • 1 lingura zahar granulat

 

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle întregi cu zahărul până devine spumos.

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

2. Se amestecă și se cern făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și semințele întregi de mac în aluat, apoi se amestecă cu grijă cu o lingură de lemn.

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

3. Tapetați o tavă de copt de 27×37 cm cu hârtie de copt, turnați aluatul și ajustați. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți timp de 12 minute. Lăsați  blatul coapt să se răcească pe un grătar.

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

4.  Turnam compotul intr-un recipient si turnam siropul intr-un vas separat, apoi amestecam budinca in el. Apoi o toarnă în prune și le gătesc până la o pastă groasă în câteva minute.

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

5. Transferați corpul într-o tavă și întindeți pe corp amestecul de prune încă fierbinte, dar doar un strat subțire.

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

6. Odată ce stratul subțire s-a întărit, adăugați treptat mai multe porții din amestecul de prune și, la final, nivelați-l frumos.

Lasam totul sa se raceasca pe masa si abia apoi pune prajitura la frigider pentru 3 ore. Dacă amestecul nu se solidifică după acest timp, lăsați-l mai mult timp la frigider.

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

7. Cand amestecul s-a intarit si prajitura s-a racit complet, pregatim frisca, intindem-o pe prajitura si lasam la frigider pana a doua zi, dar puteti taia prajitura dupa doua ore.

Felii de mac-prune cu frisca - desertul proaspat perfect

8. Tăiați prăjitura în felii cu un cuțit fierbinte și umed. Il poti stropi cu mac intregi sau ciocolata rasa. În mod similar, puteți folosi orice fruct doriți.

 Poftă bună!

 

 Sursă