Ingrediente:
- 6 linguri de mac întregi
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr granulat
- 6 linguri făină simplă
- 1 lingurita praf de copt cu crema de tartru
- un praf de bicarbonat de sodiu
Umplutura de prune:
- 750 ml de prune din compot
- 1 pachet praf de budincă de vanilie
Frisca deasupra:
- 300 ml (33%) smântână pentru frișcă
- 1 pachet de intaritor
- 1 lingura zahar granulat
Mod de preparare:
1. Bateți ouăle întregi cu zahărul până devine spumos.
2. Se amestecă și se cern făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și semințele întregi de mac în aluat, apoi se amestecă cu grijă cu o lingură de lemn.
3. Tapetați o tavă de copt de 27×37 cm cu hârtie de copt, turnați aluatul și ajustați. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți timp de 12 minute. Lăsați blatul coapt să se răcească pe un grătar.
4. Turnam compotul intr-un recipient si turnam siropul intr-un vas separat, apoi amestecam budinca in el. Apoi o toarnă în prune și le gătesc până la o pastă groasă în câteva minute.
5. Transferați corpul într-o tavă și întindeți pe corp amestecul de prune încă fierbinte, dar doar un strat subțire.
6. Odată ce stratul subțire s-a întărit, adăugați treptat mai multe porții din amestecul de prune și, la final, nivelați-l frumos.
Lasam totul sa se raceasca pe masa si abia apoi pune prajitura la frigider pentru 3 ore. Dacă amestecul nu se solidifică după acest timp, lăsați-l mai mult timp la frigider.
7. Cand amestecul s-a intarit si prajitura s-a racit complet, pregatim frisca, intindem-o pe prajitura si lasam la frigider pana a doua zi, dar puteti taia prajitura dupa doua ore.
8. Tăiați prăjitura în felii cu un cuțit fierbinte și umed. Il poti stropi cu mac intregi sau ciocolata rasa. În mod similar, puteți folosi orice fruct doriți.
Poftă bună!