Ingrediente:
Aluat:
- 400 g faina
- 50 g cacao
- sare – după gust
- 1,5 lingurite praf de copt
- 3 oua
- 200 g zahăr
- 180 g unt
Partea cireșe:
- 300 de cirese
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura amidon de porumb
Umplutură de brânză de vaci:
- 600 g branza de vaci
- 1 lingura zahar
- 2 ouă
Mod de preparare:
1. Se toarnă făina într-un bol, se stropește cu cacao, se condimentează cu sare, se stropește cu praf de copt, zahăr – se amestecă bine și apoi se adaugă cuburile de unt – se amestecă bine și la final și se adaugă ouăle bătute – se amestecă totul cu mâinile și se face un aluat.



4. Puneți brânza de vaci într-un bol, stropiți cu zahăr și adăugați ouăle bătute – amestecați cu un mixer de mână până devine cremoasă.
5. Pregătiți o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și dați pe răzătoare cea mai mare parte din aluat, întindeți-o frumos și aplicați crema de brânză pregătită, pe care o întindeți și voi și neteziți, apoi întindeți cireșele și acoperiți cu partea mai mică de aluat rasă.


6. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute la 180°C.
7. Servește cheesecake sfărâmicios cu cireșe cu dragoste, gust deosebit și zâmbet pe buze.
Pofta buna!