Fripturi si Gratare

Acordeonul de porc impresionează pe toată lumea la prima vedere și este o delicatesă

 

Acordeonul de porc impresionează pe toată lumea la prima vedere și este o delicatesă

 

Denumirea originală sugerează deja că acest fel de mâncare este o adevărată bombă, pe care nu trebuie să vă fie teamă să o serviți cu orice ocazie. Cu siguranță va avea un gust bun pentru toți cei care mănâncă carne.

Ai ratat o provocare și ai vrea să încerci ceva nou pe care nu toată lumea poate face? Pregătirea acordeonului de porc nu este cu siguranță una dintre cele mai ușoare sarcini . Dar cu siguranță vei fi răsplătit pentru răbdarea și efortul tău cu gustul său delicat și aspectul luxos. Datorită acestui fel de mâncare, te poți simți ca acasă ca într-un restaurant.

Ingrediente:

  • Un kilogram de friptură de porc
  • Trei roșii
  • Patru catei de usturoi
  • O sută cincizeci de grame de slănină
  • Două cepe de mărime medie
  • Cinci bucăți de foi de dafin
  • Douăzeci de mililitri de ulei vegetal
  • O sută de mililitri de vin alb
  • Treizeci de grame de unt
  • Sare dupa la gust
  • Piper dupa gust
  • Cuţit
  • Placă de tăiat
  • Frigarui
  • Ață de bucătărie
  • Tigaie

Mod de preparare: 

Clătește bine carnea de porc și acum depinde de tine dacă vrei să o lași întreagă sau dacă vrei să o tai stil acordeon. Dacă  da, luați o bucată și tăiați-o în felii care vor avea aproximativ un centimetru lățime . Nu coborâți până la capăt, tăiați întotdeauna cam la jumătate, ceea ce va menține carnea conectată la fund și va crea un acordeon imaginar.

Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la condimente

Luați sare și piper negru măcinat și stropiți carnea cu ele, nu uitați de golurile dintre feliile individuale.

Dacă aveți condimente pentru grătar sau usturoi , nu vă fie teamă să le adăugați. Spălați roșiile și tăiați-le în felii medii subțiri. Curățați ceapa și tăiați-o felii rotunde, iar dacă aveți slănină întreagă, procedați la fel.

Începeți să introduceți o felie de roșie, ceapă și slănină în fiecare gol. Va fi mai ușor dacă cumpărați bacon feliat drept și, în acest caz, nu vă fie teamă să adăugați mai multe felii. Cu ajutorul unei scobitoare, străpungeți acordeonul astfel încât să se țină bine împreună și, de asemenea, fixați-l cu sfoară de bucătărie.

Datorită acestui pas, nu se va deschide și nicio bunătate nu va cădea. Pune o bucată de unt pe tigaie și se încălzește. Apoi adăugați carnea și amestecați frunzele de dafin și cățeii întregi de usturoi în unt.

Se prăjește până când suprafața cărnii este roșie și apoi se toarnă vinul alb și se fierbe la foc mic până când vinul alb s-a evaporat și carnea este complet fiartă. Îl poți servi cu legume, cartofi sau, de exemplu, terci, alegerea este complet a ta.

Pofta buna!

 

 Sursă