Torturi

Ador acest tort. Minunat pentru toate sarbatorile. Tort cu vișine, cremă fină și fulgi de ciocolată – un desert gustos, racoritor, usor acrisor foarte, foarte bun

 

 

Ador acest tort. Minunat pentru toate sarbatorile. Tort cu vișine, cremă fină și fulgi de ciocolată – un desert gustos, racoritor, usor acrisor foarte, foarte bun

 

Aceasta reteta de tort cu visine o fac ori de cate ori am ocazia deoarece este un desert gustos, racoritor, usor acrisor foarte, foarte bun. Eu aleg sa folosesc visine deoarece sunt la indemana chiar si pe timpul iernii deoarece le am in congelator insa voi puteti folosi orice tip de fructe doriti.

Blatul acestui tort este unu foarte moale, pufos si il puteti folosi chiar pentru mai multe tipuri de tort, asadar, recomand sa salvati reteta.

 

Ingrediente:

pentru blat:
  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 pachet de praf de copt
  • 3 linguri de pesmet
  • 8 linguri de faina de migdale
 pentru aluat:
  • 100 g de unt
  • 1 ou
  • 300-350 g de făină
  • 2 art. l. zahăr
  • 100 g smantana
  • 350 gr de visine din compot/congelate
 pentru crema:
  • 200 g smantana
  • 200 ml de smântână pentru frisca
  • 150 g + 40 g zahăr
  • 1 plic de budincă de vanilie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
pentru decor:
  • 350 gr de visine din compot/congelate
  • Zeama de la compot
  • 1 plic de gelatina
  • 1 kiwi
  • Fulgi de ciocolata

 

Mod de preparare:

Tapetați o tavă rotundă de copt cu diametrul de 26 cm cu pergament. Puneti visinele intr-o site pentru a se scurge surplusul de lichid. Desenați un cerc pe o foaie de copt, al cărui diametru este egal cu forma in care veti coace blatul si lasati-o deoparte.

Incepeti sa pregatiti aluatul pentru blat: bateți ouăle cu zahărul până devine o compozitie spumoasa si cremoasa. Într-un recipient separat, amestecați făina cu praful de copt, pesmetul și faina de migdale, apoi adăugați treptat ingredientele uscate compozitia de oua.

Puneti aluatul pregătit într-o tavă de copt și puneti-l la cuptorul încălzit la 180 de grade, coaceți 30-35 de minute iar inainte de a-l scoate din cuptor, testati-l cu scobitoarea.

Pregătiți al doilea aluat –  bateți oul cu zahărul, adăugați smântâna și untul moale, amestecați până se omogenizează. Se adauga faina in portii, se framanta aluatul elastic, se ruleaza in forma unei bile si se lasa 5 minute. Apoi împărțiți aluatul în mai multe parti.

Rulați fiecare parte într-o fâșie de 5-6 cm lățime. Pe fiecare fâșie se așează visinele, in rând.

Lipiti marginile aluatului, formând un rulou. Așezați rulourile în spirală, pe o tava tapetata cu hartie de copt și puneti in cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Cand este gata, lasati-l la racit.

Pregătiți crema: amestecați budincă de vanilie într-un recipient separat cu 40 g zahăr și 5 linguri de lapte.

Turnați laptele rămas într-o cratiță și lasati-l la fiert. Se toarnă amestecul de budinca in lapte (cand acesta fierbe) într-un jet subțire, amestecând constant. Lasati budinca sa fiarba 1-2 minute dupa care lasati-o la racit.

Apoi batem smantana, adaugam zaharul si zaharul vanilat, punem smantana pentru frisca si budinca de vanilie racita.

Asamblați tortul: tăiați pandișpanul în jumătate. Așezați jumătatea de jos pe un suport de prăjitură și întindeți un strat de crema. Deasupra se pune blatul cu visine, si se unge si cu crema.

Puneți pandișpanul ca strat următor și întindeți crema. Apoi acoperiți părțile laterale ale tortului cu crema ramasa si puneti-l la frigider.

Ornati părțile laterale ale prăjiturii cu fulgi de ciocolată, iar deasupra puneți cireșe/visine din conserva sau decongelate (scurgând în prealabil sucul din ele într-un recipient separat) și bucăți de kiwi.

Pregătiți jeleu: puneti gelatina la hidratat si topiti-o la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Dupa ce s-a dizolvat, puneti-o in sucul de visine si turnati jeleu peste fructe. (este suficient sa folositi 200-250 de ml de suc de visine).

Lasati tortul la rece pentru cateva ore.

 

Pofta buna!

 

Sursa

 Sursă