Flori si gradina

Ai probleme cu ficatul? Iată cum poți ajuta FICATUL să se regenereze

 

 

Ai probleme cu ficatul? Iată cum poți ajuta FICATUL să se regenereze

 

 

Trebuie să acordăm o atenţie mărită ficatului, pentru că de el depinde buna funcţionare a organismului. Este un organ foarte important, ce are capacitatea de a se regenera singur, însă această funcţie o poţi susţine şi cu ajutorul remediilor naturale.

Fructele de armurariu conţin silimarină, ce au o acţiune complexă de detoxifiere la nivel hepatic şi sangvin, îmbunătăţesc şi stimulează digestia. Totodată, protejează şi stimulează capacitatea de regenerare a celulelor hepatice lezate şi ajută la prevenirea epuizării glutationului (proteină cu rol puternic antioxidant, ce intervine în procesul de protecţie şi detoxifiere hepatică).  Se utilizează sub formă de comprimate (1-2 pe zi), infuzie combinată (circa 1 litru pe zi), pulbere (3-4 linguriţe de 3 ori pe zi, ţinute 10-15 minute sub limbă, apoi înghiţite cu apă). Se face o cură de aproape 30-45 de zile. Pentru potenţarea efectelor, se administrează în paralel cu păstură sau polen.

Rozmarinul este o plantă foarte aromată mult utilizată în bucătăria mediteraneeană. La nivel digestiv, are acţiune de stimulare a producerii şi excreţiei de bilă, antispastică, uşurând digestia şi scăzând colesterolul. Are acţiune antiinflamatoare hepatică şi este un tonic al sistemului nervos. Rozmarinul poate fi folosit sub formă de: ceai, infuzie din 1 linguriţă frunze la o cană cu apă clocotită (2 căni pe zi), tinctură: 1 linguriţă diluată în 100 ml apă (3-4 ori pe zi), extract din mlădiţe de rozmarin: 50-70 picături în puţină apă, o dată pe zi, sau în asocieri.

Anghinarea este o plantă foarte valoroasă pentru ficat. Are efect coleretic-colagog (stimulează secreţia şi excreţia de bilă) şi îmbunătăţeşte digestia. Impulsionează excreţia colesterolului prin bilă şi ajută la normalizarea valorilor colesterolului şi trigliceridelor sangvine. Se recomandă cure de 20-30 de zile, urmate de pauză.

 

Sursa