Panificatie

Aluat ”înmuiat” – o adevărată minune! Chiflele vor rămâne proaspete timp de 2 săptămâni!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de succes, a aluatului „înmuiat”, după o rețetă veche, așa cum făceau bunicile noastre. Acesta se prepară din ingrediente simple, este moale, pufos și aerat. Din aluatul obținut preparați cele mai delicioase chifle, fine și pufoase, demne de toate laudele. Unde mai pui, acestea vor rămâne proaspete timp de doua săptămâni. Doar alegeți umplutura după gust și bucurați-i pe cei dragi cu cele mai gustoase chifle de casă.

 

Ingrediente:

– 200 g de unt

– 3 ouă

– 2 linguri de votcă

– 100 g de drojdie

– 500 ml de lapte

– 1 pahar de zahăr

– vanilie

– 7 pahare de făină

 

Mod de preparare:

1. Topiți într-o cratiță untul.

2. Bateți într-un vas ouăle, adăugați untul topit, votca și vanilia.

3. Dizolvați drojdia într-o cratiță cu laptele cald. Turnați drojdia dizolvată cu lapte în vasul cu ouă și unt. Amestecați ingredientele. Adaugați treptat făina cernută și frământați aluatul.

4. Înveliți aluatul într-o plasă de tifon, apoi într-un prosop de bumbac. Legați bine marginile prosopului de bumbac, astfel încât să obțineți un ”sac” cu aluat.

5. Alegeți o cratiță mai mare, umpleți-o cu apă și așezați aluatul la fundul cratiței. Lăsați-l în apă până acesta se va ridica la suprafață.

6. Îndepărtați prosopul și plasa de tifon. Presărați suprafața de lucru cu făină și frământați ușor aluatul.

7. Alegeți umplutura preferată și preparați pateuri sau chifle delicioase.

 

 Poftă bună