Fiecare gospodină care se lansează în minunata lume a culinăriei trebuie să știe neapărat și o rețetă de aluat pentru plăcinte care să o poată combina cu diferite umpluturi. În această rețetă noi vă propunem o rețetă genială pentru o plăcintă genială cu umplutură din brânză ce poate fi servită și pe post de pâine, datorită aspectului asemănător și împletiturii specifice unei pâini. În caz că vă decideți să încercați această rețetă, vă asigurăm că nu veți regreta.
Ingrediente:
Aluat
1 kg | Făină |
150 ml | Ulei rafinat |
15 g | Drojdie uscată |
450 ml | Apă caldă |
2 bucăți | Ouă |
1 linguriță | Sare |
2 lingurițe | Zahăr pudră |
Umplutură
300 g | Brânză de vaci |
10 g | Pătrunjel |
10 g | Mărar |
1/2 linguriță | Sare |
1 bucată | Ou |
1 bucată | Gălbenuș de ou |
Mod de preparare:
- Într-un bol încăpător turnați apa caldă. Adăugați drojdia uscată, zahărul pudră, sarea și 1 lingură de făină. Amestecați cu un tel, acoperiți bolul cu un prosop și lăsați la dospit pentru 15 min.
- După cele 15 min încorporați toată făina, ouăle, uleiul și frământați bine aluatul. După ce ați obținut un aluat moale și omogen, îl puneți într-un bol, acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit pentru 40 min.
- Transferați aluatul dospit pe masa de lucru și îl frământați cu puțină făină. Cu un sucitor de bucătărie întindeți o foaie de aluat cu grosimea de 1 cm. Cu un cuțit faceți 2 tăieturi, dar nu până la capăt.
- În bolul cu brânză adăugați oul, sarea, mărarul și pătrunjelul tocat. Amestecați bine. Puneți umplutura pe lungimea celor 3 fâșii de aluat unite la capăt. Tapetați bine marginile astfel încât să nu iasă umplutura și începeți să împletiți plăcinta.
- Transferați plăcinta în tava de copt (cu dimensiunile de 32 x 10 cm). Acoperiți tava cu un prosop și lăsați la crescut pentru 20 min. Apoi ungeți plăcinta cu un gălbenuș de ou și dați tava la cuptor pentru 40 min la 180℃.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!