Aperitive si Gustari

Am făcut-o și anul trecut, dat trebuia sa fac o cantitate mult mai mare. „Roșii în zăpadă” – gustul este pur și simplu incredibil

 

 

Am făcut-o și anul trecut, dat trebuia sa fac o cantitate mult mai mare. „Roșii în zăpadă” – gustul este pur și simplu incredibil

 

Această rețetă este mai cunoscută sub numele de „Tomatoes in the Snow”, datorită faptului că într-un borcan arată foarte original într-o marinată cu mult usturoi ras.

Ingrediente:

  • roșii, 1,8 kg;
  • apă, 1 l;
  • sare, 2 linguri;
  • zahăr, 4 linguri;
  • oțet 9%, 100 ml;
  • boabe de piper, 8 buc per borcan;
  • usturoi ras, 1 lingura per borcan.

Pentru a pregăti marinada:

  • apă, 1,5 l;
  • usturoi, 8 capete;
  • oțet 9%, 150 ml;
  • sare, 3 linguri;
  • zahăr, 6 linguri.

 

Mod de preparare:

Ea mi-a prescris mai detaliat cantitatea de ingrediente pentru marinada de care aveam nevoie. Dar puteți calcula volumele tuturor produselor pe baza a 1 litru de apă, după cum doriți.

Veți avea nevoie de destul de mult usturoi, o lingură per borcan.

Pune boabele de piper în borcane curate și adaugă roșiile.

Umpleți cu apă clocotită timp de 20 de minute și apoi scurgeți apa.

Măcinați usturoiul pe răzătoarea medie și puneți-l deasupra roșiilor.

Se dizolvă sarea și zahărul în apă, se fierbe după fierbere timp de 3 – 4 minute.

Turnați marinada fierbinte în borcane, înșurubați capacele și lăsați borcanele să se răcească.

Aceste roșii pot fi depozitate la subsol, cămară sau pe balcon.

Datorita cantitatii de usturoi din marinata, rosiile, pe langa un gust dulceag, au si note picante care le fac o gustare ideala. Este mai bine să alegeți roșii de mărime medie, ferme, nu prea coapte, fără deteriorare, astfel încât să arate frumos pe farfurie. După gust și dorință, poți pune în borcane și alte condimente pe care le folosești pentru conservarea roșiilor.

 

Pofta buna!

 

Sursă