Să facem in casă un tort de Crăciun cu mandarine. o minune de sarbatoari.
Ingrediente:
- mandarine – 400 g;
- ouă – 2 buc.;
- zahăr – 60 g;
- drojdie – linguriță;
- făină – 550 g;
- unt – 20 g.
Mod de preparare:
Se amestecă mandarinele cu ouăle, zahărul și drojdia într-un castron, se bate bine cu un blender de imersie. Treceți amestecul de mandarine și ouă printr-o sită fină, lăsând pesmetul pe sită.
Cerneți făina în lichidul făcut din mandarine și ouă și frământați aluatul. Turnați untul topit în aluat și continuați să frământați aluatul ușor lipicios.
Asezam aluatul pe o masa unsa cu ulei vegetal. Formăm un cârnați mare din aluat și îl împărțim în 6 părți egale. Ungeți tava de copt cu unt.
Formăm bile de aluat, le punem într-o formă și o acoperim cu folie alimentară și un prosop.
Lăsați aluatul la dospit 20 de minute.
Se unge prajitura cu galbenus si se coace la 170 de grade o jumatate de ora.
Acest tort cu mandarine este incredibil de moale și de aromat.
Dacă se dorește, se poate stropi cu zahăr pudră.
Pofta buna!