Astăzi vă oferim o rețetă genială de aperitiv sub formă de morcov, care se prepară din aluat foietaj și arată incredibil de frumos. Aperitivele sunt acele gustări care impresionează oaspeții prin aspect, gust și formă, de aceea acestea trebuie să fie cât mai originale, ca să rămână memorabile. Aperitivul “Morcov” se prepară fără bătăi de cap, este aspectuos și foarte apetisant. Gustul acestui aperitiv depinde în mare parte de umplutura folosită. Umpleți aperitivele cu umplutura preferată și uimiți-vă persoanele dragi.
Ingrediente:
PENTRU 6-8 PORȚII
– 400 g de aluat foietaj
– colorant alimentar portocaliu după gust (opțional)
– frunze de salată după gust
– 250 g de umplutură (dulce sau sărată)
Mod de preparare:
1. Decongelați aluatul foietaj.
2. Împărți aluatul în 6 fâșii lungi și rulați-le sub formă de batoane.
3. Înfășurați aluatul pe conuri metalice. Vă recomandăm să nu înfășurați până la marginile conurilor, deoarece va fi dificil să scoateți aluatul după coacere.
4. Vopsiți aluatul cu colorant portocaliu (opțional). Coaceți aluatul la 180-200 de grade timp de 15 minute.
5. Scoateți conurile din cuptor și lăsați-le să se răcească. Scoateți conurile din aluat.
6. Puneți umplutura (am folosit salată de pui) într-o pungă de plastic, faceți o gaură în colț, ca să puteți umple aluatul.
7. Umpleți conurile cu umplutură.
8. Decorați conurile cu frunze de salată verde. Aperitivul “Morcov” este gata. Serviți-l în stare rece.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul