Deși ardei grași pot fi cumpărați în orice anotimp, totuși vara e cel mai bun sezon pentru rețeta de ardei umpluți. Vă prezentăm o rețetă de ardei grași, umpluți cu bureți de fag și cașcaval. Acesta este un fel de mâncare ideal pentru o cină romantică sau masă de sărbătoare. Ardeii aromați cu umplutură suculentă nu vor lăsa pe nimeni indiferent.
Ingrediente:
PENTRU 4 PORȚII
– 4 ardei grași
– 350 g de cașcaval sau brânză de vaci
– 300 g bureți de fag
– 1 legătură de rucola
– 3 linguri ulei de măsline
– piper negru măcinat
– 1 lingura de oțet balsamic
Mod de preparare:
1. Spălați ardeii grași și îndepărtați cotorul cu semințe. Cu grijă, tăiați-i de-a lungul, în jumătate. La dorință, puteți păstra codița. Uscați ardeii pe un prosop de hârtie.
2. Spălați și curățați ciupercile. Îndepărtați partea mai dură a piciorușelor și tocați-le mărunt.
3. Prăjiți ciupercile într-o tigaie încinsă cu 2 linguri ulei de măsline, până acestea se vor rumeni. Amestecați periodic.
4. Frecați brânza de vaci cu o furculiță (dacă folosiți cașcaval – dați-l prin răzătoarea mare).
5. Spălați rucola, uscați-o și tocați-o mărunt. Adaugați ciupercile și rucola în vasul cu brânză. Potriviți cu piper negru și amestecați.
6. Umpleți ardeii cu amestecul pregătit.
7. Tapetați o formă de copt cu hârtie sau folie de aluminiu. Ungeți ardeii cu ulei de măsline și aranjați-i în formă. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru 1 oră (coaja trebuie să rămână întreagă).
8. Întoarceți ardeii de câteva ori în timpul coacerii. Astfel, aceștia se vor pregăti uniform. Aranjați ardeii suculenți și apetisanți pe un platou. Stropiți-i cu oțet balsamic.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul