Aperitive si Gustari

Ardei iuţi bulgăreşti în oţet. Buni, de nu te mai saturi din mâncat

 

 

 

 

Reteta de ardei bulgaresti in otet pe care v-o propun astazi nu e o noutate,cu siguranta fiecare dintre voi are o varianta preferata sau, ca si mine mostenita de la mama.Ardeii astia deliciosi merg de minune alaturi de ciorbite,varza calita,sarmalute….

 

Ingrediente:

ardei-018

  • 500 g ardei bulgaresc (optional puteti adauga si 4-5 ardei iuti)
  • 350 ml otet de vin alb de 9°
  • 700 ml apa
  • 1 lingura rasa de sare grunjoasa
  • 1 lingurita de zahar
  • 4-5 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1 lingurita rasa de boabe de mustar

Mod de preparare:

Pentru cantitatile de mai sus am folosit un borcan mare de 1500 g dar in alternativa puteti folosi doua de 800 g.
Spalam bine ardeii si ii asezam in borcan alaturi de frunzele de dafin.Intr-o craticioara punem sarea,zaharul,boabele de piper si mustar,apa si otetul.Punem pe foc si lasam pana ce solutia incepe sa fiarba.O turnam apoi cu grija peste ardei , infiletam capacul si infasuram borcanul intr-un prosop gros de bucatarie. Cand e complet rece,putem sa-l depozitam in camara.

Veti avea ardei gustosi si deliciosi.​​​​

   

Pofta buna!

 

Sursa: retetefeldefel.ro