Reteta de ardei bulgaresti in otet pe care v-o propun astazi nu e o noutate,cu siguranta fiecare dintre voi are o varianta preferata sau, ca si mine mostenita de la mama.Ardeii astia deliciosi merg de minune alaturi de ciorbite,varza calita,sarmalute….
Ingrediente:
- 500 g ardei bulgaresc (optional puteti adauga si 4-5 ardei iuti)
- 350 ml otet de vin alb de 9°
- 700 ml apa
- 1 lingura rasa de sare grunjoasa
- 1 lingurita de zahar
- 4-5 frunze de dafin
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita rasa de boabe de mustar
Mod de preparare:
Pentru cantitatile de mai sus am folosit un borcan mare de 1500 g dar in alternativa puteti folosi doua de 800 g.
Spalam bine ardeii si ii asezam in borcan alaturi de frunzele de dafin.Intr-o craticioara punem sarea,zaharul,boabele de piper si mustar,apa si otetul.Punem pe foc si lasam pana ce solutia incepe sa fiarba.O turnam apoi cu grija peste ardei , infiletam capacul si infasuram borcanul intr-un prosop gros de bucatarie. Cand e complet rece,putem sa-l depozitam in camara.
Spalam bine ardeii si ii asezam in borcan alaturi de frunzele de dafin.Intr-o craticioara punem sarea,zaharul,boabele de piper si mustar,apa si otetul.Punem pe foc si lasam pana ce solutia incepe sa fiarba.O turnam apoi cu grija peste ardei , infiletam capacul si infasuram borcanul intr-un prosop gros de bucatarie. Cand e complet rece,putem sa-l depozitam in camara.
Veti avea ardei gustosi si deliciosi.
Pofta buna!
Sursa: retetefeldefel.ro