Retete de Mancaruri

Ardei umpluti

 

 

 

Ingrediente:

Pentru 4 persoane:DSCF3433
9-10 ardei grasi
600 g carne de manzat tocata (sau amestec vita si porc)
150 g orez
1-2 cepe
1 legatura marar si patrunjel
500 ml bulion
3 linguri faina
1-2 lingurite zahar
200 ml smantana
1 ardei, 2-3 rosii (sau ketchup de casa din ardei si rosii)
sare, piper, paprika (optional 1 cub concentrat ciuperci sau costita afumata)
50 ml ulei

 

Mod de preparare:

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas sau castron mai mare.
Intr-o tigaie puneti 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata, fara a o praji, cu putina apa,DSCF3434 ketchup (sau rosii si ardei tocat), apoi adaugati orezul, condimentele si lasati pana scade zeama.DSCF3435 Rasturnati continutul peste carnea tocata, adaugati verdeata tocata, eventual si cubul de concentrat. Omogenizati compozitia.DSCF3437
DSCF3439Umpleti ardeii si puneti-i apoi intr-o tigaie cu ulei fierbinte, nu-i prajiti prea tare, doar ii opariti in ulei si ii intoarceti apoi cu gura in jos pentru a forma o crusta ca un capac. Se vor curata de pielite mult mai usor.
Puneti ardeii pe un pat de felii de rosii, cu apa si bulion cat sa-i acopere si felii de rosii deasupra. Fierbeti-i la foc mic, cu capac aproximativ 30 minute.DSCF3443
In tigaia in care ati prajit ardeii faceti sosul: peste zeama ramasa adaugati bulionul, zaharul, paprika, 2-3 linguri de faina desfacuta in apa sau bulion si amestecati totul bine, dar nu fierbeti pentru ca veti adauga acest sos peste ardei sa mai dea cateva clocote dupa ce s-au fiert.

Cine vrea poate sa puna si smantana in acest sos. Eu pun smantana doar daca folosesc tot sosul in aceeasi zi, pun restul ardeilor intr-o cratita separata si fac a doua zi un nou sos.
Se servesc calzi cu smantana si cu verdeata tocata.

 

Pofta buna !

 

Sursa: Arta culinara cu Doina