Vă prezentăm o rețetă de ardei grași, umpluți cu carne. Din cele mai simple ingrediente obțineți un fel de mâncare cald deosebit de delicios și aromat, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor. Datorită nivelului caloric redus, ardeii umpluți sunt perfecți pentru a fi serviți la cină. Unde mai pui, că se prepară extrem de simplu și rapid.
Ingrediente:
-2 ardei grași
-1 piept de pui
-0.5 – 1 ceapă
-1 roșie
-1 lingură de iaurt natural
-30-40 g de cașcaval cu nivel caloric redus
-mărar
-turmeric
-sare
-piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Spălați ardeii și tăiați-i în jumătate. Îndepărtați semințele, dar păstrați codița.
2. Tăiați carnea de pui cuburi, cu latura de 2 cm. Amestecați carnea cu roșia tocată, ceapa tocată, iaurtul și condimentele.
3. Umpleți ardeiul cu amestecul obținut. Aranjați ardeiul umplut într-o formă de copt.
4. Turnați în formă puțină apă și dați-o la cuptor. Coaceți ardeii în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 30 de minute.
5. Presărați ardeii cu cașcaval ras și coaceți-i încă timp de 10-15 minute.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul