Ingrediente (pentru 4 portii):
– aripioare de pui 12 buc. (1,1 kg)
– sos Hoisin 100 g
– portocala 1 buc.
– sos chilli 25-35 g (in functie de cat de picante vreti sa fie aripioarele)
– miere 40 g
– ulei de susan 1 lingurita
– ulei de arahide 1 lingurita
– usturoi 2 catei
– sare
Mod de preparare :
Taiati aripioarele si indepartati varfurile. Spalati-le bine si stergeti-le de apa, prin tamponare cu un prosop de hartie. Lasati deoparte, pentru dipping, o lingurita de sos Hoisin si o lingurita de miere (cam 15 g din fiecare). Intr-un castronel, amestecati restul de sos Hoisin si de miere, cu sosul chilli, uleiul de susan, un praf de sare si coaja rasa de portocala. Omogenizati si turnati trei sferturi din marinada peste aripioare (ori intr-o cutie care se inchide ermetic, ori intr-o punga din aceea cu “fermoar”). Invartiti aripioarele astfel incat sa fie acoperite uniform cu marinada si bagati-le la rece. Lasati-le cel putin 2 ore, ideal peste noapte. A doua zi, incingeti cuptorul la 190 grade Celsius si scoateti aripioarele (sa ajunga aproape de temperatura camerei). Intre timp, intr-o tigaie, incingeti uleiul de arahide si caliti un pic usturoiul trecut prin presa.
Adaugati sucul de la portocala (cu tot cu pulpa), sosul Hoisin si mierea puse deoparte. Omogenizati si, cand ajunge la temperatura de fierbere, opriti focul. Lasati sa se raceasca si puneti intr-un castronel. Puneti aripioarele intr-o tava (de teflon sau tapetata cu folie de aluminiu, dat fiind ca au tendinta sa se lipeasca). Bagati in cuptorul incins si lasati 20-25 de minute, avand grija sa mai ungeti, din cand in cand, aripioarele cu marinada pusa deoparte. Mariti temperatura la 220 grade Celsius si mai lasati 20-25 de minute.
Pofta buna
Sursa : gurmandino