Să pregătim acasă brioșe dulci obișnuite.
Ingrediente:
- ouă – 2 buc.;
- zahăr – 150 g;
- sare – un praf;
- unt – 100 g;
- chefir – 350 g;
- făină – 300 g;
- praf de copt – 10 g;
- stafide – 50 g.
Mod de preparare:
Sparge ouăle într-un castron, adaugă zahăr granulat și sare, bate totul până se face o o spuma alba. Topiți untul și turnați-l în amestec împreună cu chefirul. Bateți ingredientele până la omogenizare.
Cerneți făina combinată cu praful de copt în amestec și frământați aluatul. Se toarnă stafidele în aluat și se frământă din nou.
Ungeți formele de brioșe cu ulei vegetal. Puneți aluatul în interiorul fiecărei forme la jumătate din înălțimea pereților.
Coaceți cupcakes-urile la cuptor la 170 de grade timp de 40 de minute.
Am facut briose excelente de casă.
Se scot usor din matrita, sunt parfumate si fragede.
Pofta buna!