Există multe rețete de cartofi gătiți, dar ca garnitură, de obicei, mâncăm – cartofi fierți, cartofi prăjiți și cartofi piure! Iar uneori vrem ceva delicios și neobișnuit! Noi vă recomandăm o rețetă mega delicioasă de cartofi copți cu cașcaval! Atât familia cât și oaspeții vor fi absolut încântați!
Ingrediente:
1 kg | Cartofi |
100 g | Cașcaval |
30 g | Unt |
1 lingură | Maioneză |
30 g | Mărar |
3 bucăți | Cățel de usturoi |
1 lingură | Ulei rafinat |
Mod de preparare:
- Spălați bine cartofii și faceți înțepături cu ajutorul unui cuțit. Puneți cartofii într-o tavă pătrată cu dimensiunea ( 20 cm), unsă cu ulei. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 40- 50 de minute, până sunt gata și capătă o crustă aurie.
- Între timp dați prin răzătoare cașcavalul. Puneți într-un bol cașcavalul ras, adăugați untul moale (la temperatura camerei), usturoiul pisat, mărarul tocat, maioneza și amestecați bine totul.
- Apoi scoateți cartofii și faceți două tăieturi în mijocul cartofului, nu tăiați cartofii până la urmă. Așezați cartofii înapoi în tavă și puneți în interiorul fiecărui cartof câte 1-2 linguriță din umplutura de cașcaval. Dați la cuptor pentru 2 minute, pentru a se topi cașcavalul.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros