Bananele contin substante care va ajuta sa va relaxati, sa va imbunatatiti starea de spirit, si sa va simtiti mai fericiti. De asemenea, acest fruct contine o cantitate foarte mare de energie.
Rulada cu banane, nucă și ciocolată este o prăjitură spornică, potrivită pentru zilele de sărbători sau zilele speciale din viața unei familii.
Rulada cu banane, nucă și ciocolată se pregătește ușor și simplu, dar se va servi după câteva ore de stat la frigider.
Daca mancati doua banane veti avea suficienta energie pentru o ora si jumatate de munca.
Mai jos gasiti o reteta pentru o delicioasa rulada cu banane.
Ingrediente:
blat
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 2 linguri făină
- 1 praf de copt
- un praf de sare
umplutura
- 200g unt 80% grăsime
- 200g zahăr pudră
- 150 nucă măcinată
- 4 plicuri zahăr vanilat
- esență de vanilie
- 2 banane
glazura
- 150g ciocolată neagră
- 4 linguri lapte
- 40g unt
fructe confiate, fructe de padure, ciocolata rasa- daca se doreste
Mod de preparare:
- Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă zahărul treptat și continuă mixarea până când spuma de albușuri se transformă într-o bezea fermă.
- Încorporează gălbenușurile unul câte unul în spuma de albușuri și mixează după fiecare în parte până la omogenizarea completă.
- Mai departe adaugă făina amestecată cu cacao și praful de copt. Amestecă cu ajutorul unei spatule de bucătărie, cu mișcări largi, de jos în sus.
- Toarnă aluatul într-o tavă dreptunghiulară (25×35) tapetată cu hârtie de copt și coace la cuptorul preîncălzit la 180 de grade sau la temperatură medie pentru aproximativ 12-15 minute.
- După ce aluatul s-a copt, a trecut testul scobitorii, lasă-l să se răcorească câteva minute, apoi așează-l pe un prosop umed cu tot cu hârtia de copt și rulează-l.
- Lasă aluatul rulat să se răcorească încet, fără să forțezi răcirea.
- Mai departe mixează untul la temperatura camerei cu zahărul vanilat și zahărul pudră apoi adaugă nuca măcinată și încorporeaz-o în crema de unt.
- Desfă blatul pentru ruladă din prosop și desprinde ușor hârtia de copt de pe el, apoi așează-l deasupra unei folii alimentare întinse pe blatul de bucătărie.
- Unge blatul cu crema de unt și nucă, așează bananele cap la cap pe lungimea blatului, la marginea acestuia, și rulează ajutându-te de folia alimentară.
- Înfășoară bine rulada în folie alimentară și pune-o la frigider pentru câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.
- După ce crema de unt s-a întărit decorează rulada de banane cu topping de ciocolată. Pentru topping-ul de ciocolată topești toate ingredientele la foc mic până la dizolvarea și omogenizarea completă.
- Turnați ganache de ciocolată peste rulou și folosiți o furculiță pentru a crea un efect de ondulare. Se ornează cu fulgi de ciocolată sau bucati de banane, dupa imaginatia fiecaruia.
- Mai dă jumătate de oră rulada la frigider pentru a se întări ciocolata.
Servește rulada cu banane, nucă și ciocolată simplă sau alături de fructe acrișoare. De asemenea, poți adăuga și frișcă peste stratul de ciocolată, după preferință!
Pofta buna!