Așa clătite făcea bunica în cuptor – Un deliciu fără făină, care se topește în gură; pentru a le pregăti după această rețetă, veți avea nevoie de:
Ingrediente:
5 linguri amidon
smantana dulce
6 oua
350 g branza de vaci
500 ml lapte
un pachet de unt (topit la bain-marie)
zahar, o lingura ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Mixeaza 5 oua cu putin zahar. Adauga amidonul peste ele. Omogenizeaza.
Toarna uleiul si laptele. Amesteca si lasa aluatul la temperatura camerei cam un sfert de ora. Unge cu ulei o tigaie. Coace clatitele in tigaie conform retetei clasice.
Cum se prepară umplutura?
Freaca branza cu zahar, dupa gust. Adauga peste branza oul pastrat. Umple clatitele cu branza. Pune clatitele intr-o cratita unsa cu putin unt. Unge fiecare strat de clatite cu unt topit si smantana dulce. Baga cratita in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 10-15 minute.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei