Iată cum trebuie să procedezi…
Ingrediente:
4 kg ardei capia
350 ml otet tare
100 ml ulei de masline sau floarea soarelui
o lingura si jumatate de sare ( sa nu fie fina)
2 linguri zahar
o lingura boabe de mustar
o lingura boabe de piper
5-6 catei de usturoi
4 borcane de cate 700-800 grame
Mod de preparare:
Coaceti ardeii ,curatatii de coaja deasupra unei cratite ca sa curga lichidul din ei in cratita,pt ca apoi il punem in borcane…
ii desfaceti doar pe o parte si le scoateti cotorul si semintele, cel mai bine este sa nu ii spalati ca sa isi pastreze aroma de copt si sa isi lase zeama lor delicioasa.
Dupa ce ati terminat toti ardeii de curatat,ii asezati in 4 borcane de care 720-800 gr cu tot cu zeama care au lasat-o ardeii si puneti printre ei cate 3-4 feli de usturoi,apoi faceti intr-o craticioara lichidul.
Puneti otetul,uleiul,sarea,zaharul,boabele de mustar si piper si lasati sa dea in clocot.
Turnati lichidul fierbinte peste ardei si puneti capacele stranse bine.
Eu am desfacut a doua zi un borcan si am mancat cu piureu si pulpe la cuptor si vreau sa zic ca sunt deliciosi…au putin mai mult otet decat cum punem noi la o salata dar ca sa tina ..trebuie putin mai mult.
Zeama facuta intra exact cat trebuie in 4 borcane.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei