Mini- rulouri cu crema de nuca
Ingrediente pentru 20-24 buc:
Crema:
-80 g zahar
-1 plic de zahar vanilat
-2 oua
-100 g unt, taiat bucatele
-100 g nuca sau alune, macinate fin ( ori migdale, caju, arahide, etc)
-100 g ciocolata, rasa
-2 foi de napolitana
Pentru finisat:
-100 g ciocolata menaj
-2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Crema:
Puneti la bain- marie zaharul, zaharul vanilat, ouale, untul, nuca / alunele si fierbeti totul pe aburi timp de 8- 10 min, amestecand continuu sau pana obtineti o compozitie ingrosata.
Dati deoparte, adaugati ciocolata rasa, amestecati energic pana cand ciocolata e complet topita si lasati in asteptare.
Udati 3 prosoape curate de bucatarie, apoi stoarceti-le foarte bine.
Asezati un prosop umed, intins, pe planul de lucru; puneti o foaie de napolitana, acoperiti cu alt prosop umed, iar foaie de napolitana si iar prosop umed.
Lasati foile de napolitane sa se inmoaie ( maxim 5- 10 min) pana cand devin maleabile ( daca absorb prea multa apa se vor dezintegra; verificati frecvent cat de flexibile au devenit).
Taiati in doua foile de napolitana, pe lungime si ungeti uniform, fiecare bucata cu Âź din crema.
Rulati-le pe rand sub forma de sul, cat mai strans si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Taiati rulourile in bucati de 4-5 cm lungime.
Separat, topiti pe baie de aburi, ciocolata impreuna cu uleiul, amestecand continuu, pana devin omogene.
Inmuiati capetele mini- rulourilor in ciocolata topita si asezati-le pe un gratar sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt pana ce ciocolata nu mai curge.
Dati la congelator, pentru 15- 20 min sau puneti in frigider pana se intareste bine glazura.
Puteti sa le pastrati pana la 1 saptamana, in loc racoros, intr-o cutie inchisa cu capac.
Pofta buna!