Specialistii recomanda activitatea fizica pentru cel putin 30 de minute in fiecare zi, mentinerea unei greutati normale si limitarea consumului de produse facute din substante artificiale, precum produsele cu mult zahar si grasimi si sucurile.
Ca sa iti menti sanatatea trebuie sa mananci multe fructe si legume, sa sa limitezi consumul de alcool si carne rosie.
Alimente procesate
Dezvoltarea cancerului pulmonar este data de aditivii alimentari care contin fosfati. Fosfati se gasesc in carne, branzeturi, bauturi sau alte alimente procesate: mustar, maioneza, margarina, afumaturi.
Mezelurile
Culoarea, gustul si termenul de garantie ale irezistibilelor mezeluri sunt date de catre aditivi, plus ca organismul este supus la incercari grele de catre stabilizatori si agenti de gelifiere. In top sunt nitartii si nitritii, substante chimice cancerigene, folositi ca aditivi de baza in preparatele din carne. Pentru a se raspandi in masa de carne, acestia sunt adaugati in sare solida sau saramura, aproximativ 1kg de nitirit la 100kg de sare. Consumul frecvent de mezeluri poate avea drept rezultat leziun ale organelor interne.
Carnea rosie
Cu cat este mai bine prajita si des sevita la masa, riscul de alterare a ADN-uului este mai mare. Inca de acum cativa ani, o echipa de cercetatori din Cambidge a stabilit legatura intre niste substante din carne si cancerul de colon. Ca sa previi cancerul trebuie sa uiti de gratare si prajeli si sa mananci o data pe saptamana o portie de carne rosie facuta la cuptor sau fiarta.
Alcoolul
Un pahar de bere sau de vin sau 50 ml de bautura spirtoasa, cinci zile din sapte recomanda unii medici, acestea fac parte din dieta sanatoasa a unei femei. Barbatii, datorita greutati corporale mai mari care ajuta digestia au voie cantitati aproape duble fata de femei. Alte boli cauzate de alcool sunt afectiuni hepatice grave, ficat gras, ciroza si cancerul la san.
Sursa: international24.ro