Legume asortate, la care vom adăuga vinete. Acest preparat se dovedește foarte gustos, legume murate, o gustare ideală și completare la orice garnituri și feluri de mâncare.
Ingrediente:
- vinete, 2 kg;
- ceapă și ardei dulci 250 g fiecare;
- usturoi și mărar câte 100 g;
- ardei iute, 1 bucată;
- oțet 70%, 1 linguriță, 9% – 8 lingurițe;
- sare, 1,5 linguri;
- zahăr, 1 lingură;
- ulei vegetal, 100 ml.
Mod de preparare:
Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete, se sareaza, se amesteca si se lasa 3 ore, amestecand din cand in cand. Stoarceți sucul și prăjiți porțiile de vinete într-o cantitate mică de ulei vegetal până se rumenesc.
Tăiați ceapa și ardeiul dulce in fâșii.
Tăiați usturoiul după gust, tăiați ierburile, tăiați ardeiul iute în bucăți.
Prăjiți separat ceapa și ardeiul dulce până se înmoaie.
Se amestecă toate legumele, se adaugă sare și zahăr, oțet, ierburi.
O punem presat în borcane – 2 borcane de cate 500 g fiecare.
Acoperiți cu capace și sterilizați timp de 20 de minute.
Strângem capacele, răcim borcanele și le depozităm în pivniță sau cămară.
Un aperitiv incredibil de gustos și foarte aromat, savuros, care poate fi servit chiar și doar cu cartofi copți.
Pofta buna!