Desert

Batoane de ciocolata alba cu lapte condensat, alune si merisoare

 

 

Batoane de ciocolată făcute în casă, cu lapte condensat

 

Ingrediente:

  • 200 g ciocolata alba,
  • 200 g nuca de cocos
  • 200 g lapte condensat,
  • suc de lamaie
  • afine uscate,
  • migdale,
  • alune (cate 1-2 naini din fiecare sau dupa cum preferati)

 

Mod de preparare:

Se topeste ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baie de abur iar migdalele si alunele se prajesc foarte putin intr-o tigaie uscata, fara ulei. Ciocolata topita se amesteca cu laptele condensat si sucul de lamaie. Se adauga cocosul si se amesteca. Treptat se adauga nucile si se amesteca.

Toata compozitia se amesteca atent cu o lingura de lemn si se toarna pe o tava. Se acopera cu folie si se pune la racit 2-3 ore in frigider, apoi 30 minute in congelator (se taie mai bine). Pentru servit se taie ciocolata in parti dreptunghiulare.

 

Pofta buna!

 

 Sursa

 Sursa