Ingrediente:
1 ou
100 g zahar
240 g faina
5 g praf de copt
90 g unt
400 g ciocolata topita
Mod de preparare:
1. Într-un castron, bateți oul și zahărul până când zahărul se dizolvă și se formează un amestec cremos.
Cerneți făina și praful de copt, adăugați untul și frământați până obțineți un aluat moale, omogen și compact.
2. Înfășurați aluatul în folie de plastic și puneți-l la frigider pentru aproximativ 40 de minute pentru a se întări.
3. După ce a trecut timpul, tăiați o bucată scurtă de aluat și faceți rulouri lungi cam de grosimea unui deget, apoi tăiați-o în bețișoare de aproximativ 8-10 cm lungime.
4. Asezati betisoarele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C/356°F pentru aproximativ 12 minute, pana se rumenesc usor (in functie de cuptor).
5. Topiți ciocolata și, folosind un clește, scufundați complet bețișoarele, unul câte unul.
6. Așezați-le pe hârtie de copt și lăsați-le să se răcească și să se stabilească complet înainte de servire.
Pofta buna!