Ingrediente:
- 100 g unt
- 70 g zahăr
- 70 g lapte
- 170 g nucă de cocos rasă
- un praf de sare
- 150 g de ciocolată de bună calitate
- 30 g ulei
Mod de preparare:
1. Intr-o craticioara amestecam laptele, zaharul, un praf de sare si adaugam untul.
2. Se încălzește, amestecând continuu, până se dizolvă untul și zahărul.

3. Odată dizolvat, adăugați nuca de cocos rasă și amestecați până se omogenizează.


4. Acum tapetați forma cu hârtie de copt și întindeți în ea amestecul de cocos într-un strat de 1,5 cm. Apăsăm ferm.

5. Lăsați amestecul de nucă de cocos să se răcească la temperatura camerei și apoi puneți-l la congelator timp de 1 oră.
6. Scoateți amestecul întărit din formă și tăiați în batoane de dimensiunea dorită.
7. Puteți modela marginile rotunjite cu degetele și le puteți pune înapoi la congelator.

8. Intre timp pregatim glazura de ciocolata si topim ciocolata intr-o baie de apa.
9. Adăugați uleiul în ciocolata topită și amestecați bine.
10. Scoateți batoanele din congelator și scufundați-le treptat în glazură folosind o furculiță.

11. Lăsați excesul de glazură să se scurgă și puneți bețișoarele înmuiate pe hârtie de copt.
12. Dați batoanele la frigider pentru a lăsa glazura să se întărească și apoi decorați-le cu ciocolată topită și un desen, dacă doriți.

Sfaturi
Pentru un efect vizual mai interesant, pregătiți mai multe glazură de ciocolată , cum ar fi neagră , lapte și albă .
Îți lipsește puțină unicitate și prospețime ? Adăugați puțină coajă de portocală , extract de migdale sau aromă de rom la amestecul de nucă de cocos .
Pofta buna!