În rîndurile care vor urma vă vom prezenta cum să folosiți bicarbonatul de sodiu în gradină pentru a o proteja împotriva dăunătorilor sau pentru a ajuta plantele să se dezvolte.
Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a realiza un fungicid 100% natural.
Rețeta este simplă: într-un litru de apă se vor dizolva două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Folosind un recipient cu pulverizator, soluția astfel rezultată va fi pulverizată pe frunzele plantelor care prezintă mici pete negre. Această acțiune va fi repetată săptămânal pentru ca soluția să acționeze.
Mucegaiul alb este una dintre cele mai răspândite boli ale plantelor din gradină, însă îi puteți veni de hac cu o soluție realizată dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu, 1 lingură ulei vegetal, o lingură detergent de vase și 3 litri de apă. Soluția va fi pulverizată săptămânal pe plantele din gradină, de preferat după ploaie, însă dacă observați că aspectul acestora începe să se schimbe, încetați stropirile pentru a evita arderea plantelor.
Buruienile sunt unul dintre cei mai mari inamici ai grădinarilor și fiecare grădinar visează să găsească o metodă revoluționară de a scăpa de buruienile din grădină. Bicarbonatul de sodiu este o metodă naturală foarte eficientă împotriva ierburilor nedorite din gradina dumneavoastră. După ce ați săpat foarte bine gradina si ați îndepărtat ierburile deja existente, presărați cate puțin bicarbonat de sodium in micile șanțuri astfel create.
Omizile sunt un alt pericol al grădinilor împotriva cărora bicarbonatul de sodiu va poate ajuta sa luptați. Amestecați cantități egale de faina si bicarbonat de sodiu si presărați acest amestec peste plantele afectate. Repetați ori de cate ori este nevoie.
Flori frumoase
Plantele cu flori care iubesc solul usor alcalin, cum ar fi begonie, muscata si hortensie pot produce flori frumoase si sanatoase atunci cand se adauga o cantitate mica de bicarbonat de sodiu la sol.
Alungă melcii
Folosind bicarbonatul de sodiu, vei ține melcii departe de plantele tale. Presară puțin bicarbonat la colțurile grădinii și problema s-a rezolvat.
Sursa: Ecology.md