Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Biscuiti fragezi de Craciun, cu unt si ciocolata

 

 

BISCUITȚI FRAGEZI DE CRĂCIUN CU UNT ȘI CU CIOCOLATĂ

 

 

Dacă doriți să pregătiți ceva festiv și vesel de Crăciun care-i va înveseli pe copii, vă propun această rețetă de biscuiți fragezi  cu unt care se pot consuma simpli sau se pot îmbrăca în cicocolată și decora cu glazură de zahăr. Pot fi dăruiți drept cadou pentru prieteni sau familie, sunt sigură că toți vor fi încântați! Crăciun fericit!

 

Ingrediente:

  • 225 g unt la temperatura camerei
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță aromă vanilie
  • 260 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • pentru decor: 150 g ciocolată neagră de calitate, creioane de decorat Dr Oetker, zmeura freeze dried

 

Mod de preparare:

Untul se bate cu mixerul până devine pufos. Se adaugă zahărul pudră și vanilia și se mai bate timp de 2 minute. Adăugați apoi făina amestecată cu sarea și amestecați doar până făina s-a încorporat de tot.

Formați 2 discuri din cocă și înveliți-le în folie de plastic. Coca se pune la frigider pentru cel puțin 1 oră.

Scoateți apoi aluatul și încălziți cuptorul la 180 C. Coca se întinde într-o foaie de 4-5 mm și se taie cu ajutorul formelor.

Acestea se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 10 minute, până s-au rumenit ușor pe margini.

Biscuiții se lasă să se răcească complet înainte să se orneze.

Ciocolata se taie în bucățele mărunte și jumătate din cantitate se topește în baie marin. Când prima jumătate s-a topit, se ia de pe baie marin și se adaugă cealaltă jumătate de ciocolată. Se amestecă până se topește toată ciocolata.

Biscuiții se introduc în ciocolată, se scurg de excesul de ciocolată și se pun pe hârtie de copt până ciocolata se întărește. Se pun la frigider pentru 10 minute pentru a se întări mai repede. Se pot presăra cu zmeură freeze dried sau nucă măcinată sau fulgi de cocos.

 

Poftă bună!

IMG_2865

 

Sursa:Aventurile noastre